2008-05-14

 

Långloppisrekord med flera tusen

Långloppis är ett av greppen för att dra turister till Tranås, samtidigt som tranåsborna själva kan njuta av en riktig familjelördag. Foto: Bevan Berthelsen

 

My Adolfsson, Erik Dunåker och Erik Johnsson från Löfstadsskolan i sitt stånd. Pengarna ska användas till en resa till Tyskland och om pengarna räcker till kanske den går ända till Spanien.

Lördagens Långloppis blev en succé. Säsongrekord också avseende det strålande vädret med 25 grader i skuggan.

Flera tusen intresserade beräknas ha tillbringat några timmar på Storgatans båda trottoarer. En stor del hitresta – inte att förglömma! Detta tillsammans med andra stora evenemang som till exempel Konstrakan och Skörderakan är de rätta greppen för att dra turister till Tranås.
Förra årets Långloppis drog cirka 100 försäljare och i lördags fanns drygt 170 på plats.
Det hela startade klockan tio, men redan före tolv var det ganska svårt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol. Tranås Ungdomsblås paraderade och uteserveringarna var fullsatta.
I huvudsak var det privatpersoner som bjöd ut sitt överskott från vindar och källarförråd, men också föreningar passade på att stärka sin kassa genom att sälja prylar som samlats in under våren. En del butiker passade på att bli av med varor som blivit liggande.
De som i förväg visste vad de ville ha gjorde givetvis sina klipp redan i startskedet medan övriga mest gjorde impulsköp. Priserna var över lag höga men det fanns givetvis goda prutmarginaler.
Årets Långloppis pågick till klockan 16 men redan vid 14-tiden satte många upp skyltar med texten ”Allt till halva priset”.

Bevan Berthelsen


Extrabilder som ej var med i pappersupplagan:

Uteserveringarna var givetvis fullsatta i det fina högsommarvädret.

Tina Wallberg från Tranås sålde begagnade barnkläder till Karin Berggren från Habo.

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com