2008-12-29

 

Många kom till gemenskapen och jullunchen i Församlingshemmet

Ute i köket stod Sonja Björk, diakon Maria Fröjd och husmor Monica Broman och beredde fortlöpande läckerheter. Foto: Bevan Berthelsen

 

Klockan 12 på julafton öppnades dörrarna till den populära gemenskapen med jullunch i Svenska Kyrkans Församlingshem i Tranås.
Efter knappt en timma satt drygt sextio besökare bänkade och lät sig väl smaka av den magnifika julmaten, som till stor del var skänkt av företag både i och utanför Tranås.

REDAN UTE I FOAJÈN möttes man av glögg med pepparkakor. I ingången till samlingssalen stod Lars-Erik Björk och Torsten Lingmerth och hälsade alla som kom hjärtligt välkomna.
Ute i köket stod Sonja Björk, diakon Maria Fröjd och husmor Monica Broman och beredde fortlöpande läckerheter som sedan bars ut till det stora julbordet mitt i salen. Allt i lagom stora omgångar så att ingenting av varmrätterna stod och kallnade därute.

-Den här julmaten kostar ingenting för besökarna. De som vill eller kan får ge en frivillig gåva i dag.
– Överskott från onsdagarnas soppluncher sparas under hela året till den här traditionella jullunchen, säger Monica Broman, som nu ordnar jullunch för åttonde året i rad.
Tidigare förekom sporadiska arrangemang för en gemensam jul i Svenska Kyrkans regi. I dag är det personal från både Löfstadskyrkan och Svenska Kyrkan som håller i det hela plus hjälpsamma frivilligarbetare.

DET BJÖDS ÄVEN PÅ lite andlig spis då Maria Fröjd läste julevangeliet och Torsten Lingmerth både sjöng och spelade.
En sopplunch kostar 25 kronor för dem som har råd att betala. Andra kanske kan betala 15 och är man utan på pengar kan man få äta gratis. Den 14 januari startar sopplunchen igen.
Det väsentliga och viktigaste med såväl jullunchen som soppluncherna på onsdagarna är den sociala gemenskapen.

Bevan Berthelsen


Lars-Erik Björk och Torsten Lingmerth hälsade alla som kom hjärtligt välkomna.

 

 

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com