2008-05-21

 

Hamnfestivalen lockade många

Oppositionen samlar sig i sommaskepet Ydria. Foto: Bevan Berthelsen

 

Miljöpartiet ville inte vara med i politikerblockrodden. Istället tävlade de i en egen båt för att visa att de står utanför den så kallade blockpolitiken. Besättningen bestod av Anja och Fanny Åkesson och Jarl Edlund. Skylttexten: HÖGER VÄNSTER VARFÖR INTE FRAMMÅT?'

Många besökte Hamnfestivalen i lördags trots lite kyliga vindar. Utbudet var stort och det gjorde sitt till folktillströmningen.

Tranås Vattensport Club hade ett halvdussin sportdykare i vattnet som plockade upp diverse bottenfynd. BådeYdre Dragspelsklubb och Mjölby Ungdomsorkester underhöll och det hela varvades med olika scenframträdanden.
Dagens politikerrodd kanske intresserade mest. Två sommaskep med alliansen i det ena och vänsteroppositionen i det andra kämpade.
Miljöpartiet ville inte vara med i den här blockrodden. Istället tävlade de i en egen båt för att visa att de står utanför den så kallade blockpolitiken.
– Vi vill inte automatiskt bli ihopkopplade med vänsteroppositionen och därför tackade vi nej till en plats i deras sommaskep. Vi jobbar inte med blockpolitik utan med sakpolitik och vill se resultat och därför profilerar vi oss på det här sättet, sade Kew Nordqvist.
Alliansskeppet vann och oppositionsskeppet blev tvåa. Miljöpartiet placerade sig på en ”hedrande” tredjeplats eftersom de under själva kapprodden utförde en ”räddningsaktion” då de stannade till och reste upp en modellbåt som råkat kantra.
De drabbades också av en viss beslutsångest om de skulle runda vändbojen på höger eller vänster sida – det var nära en kollision.

Bevan Berthelsen

Utbudet vid Hamnfestivalen var stort och det gjorde sitt till folktillströmningen. Här underhåller Ydre Dragspelsklubb.

Henrik Herbertsson var en av halvdussinet sportdykare som plockade upp saker från botten.

 

Extrabilder som inte var med i pappersupplagan:

I år blev det inte många bottenfynd men en liten flaggstång hittades som kan bli fin då man putsat upp den.

Starten går här för den populära politikerrodden.

Räddningstjänsten visade upp sig och många barn fick provsitta.

Magnus Jörgensen, ordförande och ungdomsinstruktör i Tranåsbygdens Försvarsutbildnings ungdomsverksamhet med 18-årige Sebastian Johansson t.h.

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com