2008-05-28

 

Sportdykarna firade 40-årsjubileum i Hätte

De fridykande ungdomarna gör sig klara för skattjakten på botten utanför ångbåtsbryggan i Hätte. Foto: Bevan Berthelsen

 

I lördags firade Tranås vattensportclub 40-årsjubileum. Det var i maj 1968 som föreningen bildades av bland andra Olle ”Huge” Eriksson, Hans Jönsson, Per Lundström och Allan Landström.

UNDER DESSA 40 ÅR har man bedrivit dykarutbildningar. Idag har klubben 130 medlemmar och i den livliga ungdomsverksamheten är ett 40-tal engagerade.
En titt i föreningens almanacka för de kommande tio månaderna visar att i stort sett varje vecka händer det något. Många utflykter med dykning och till exempel ett fyradagars fridykarläger på västkusten. I början på augusti ordnas ett tvådagars ute på Torpön.

I LÖRDAGS VAR DET också Dykningens dag i hela Sverige. Redan vid 13-tiden startade sju fridykande ungdomar, i åldern 13 till 19 år, en skattjakt på botten utanför ångbåtsbryggan. Sedan blev det undervattensorientering för sportdykare.
– Vid skattletandet hade vi lagt ut fem hemliga saker på botten på ungefär sju meters djup. Varje skatt är försedd med en lysstav och en plastfisk, berättade Jocke Ernsth ordförande i klubben.
– Fridykarna idag är fullt utrustade med till exempel viktbälten och lampor. Det är egentligen bara lufttuberna som saknas. I början av september kör vi igång en ny fridykarkurs i simhallen, sade Jocke.
Undervattensrugby med gamla Div.1-laget genomfördes vid 17-tiden i simhallen och klockan 19 avhölls jubileumsfesten på sjökrogen i Hätte.

Bevan Berthelsen

 

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com