2008-04-23

 

PRO:s kunskapstävling avgjordes i Tranås

Vinnarlaget Vetlanda består av Bengt Carlsson, Dagmar Isaksson och Günter Maiwald. Bakom står Bertil Asplund som är själva lagledaren, men i måndags fick lagen inte ha egna lagledare. Då assisterade han lag Sommen. Foto: Bevan Berthelsen

 

För första gången var Tranås värd för PRO: s kunskapstävling Veteranvetarna. Fem lag från fem höglandskommuner deltog i den rafflande kampen i Lövstadskyrkan i måndags.

VARJE LAG BESTOD av tre deltagare och det gällde att svara rätt på tre frågor i varje omgång inom tidsgränsen två minuter.
Tio omgångar genomfördes och maximala poäng för hela tävlingen är således 30.
Vid halvtid efter fem omgångar låg Anneberg i ledningen med 12 poäng tätt följda av Vetlanda och Sommen på delad 11 poäng.
Efter en stärkande fikapaus var det dags för omgångarna 6 till 10 och spänningen bland både tävlande lag och publiken märktes tydligt. Efter den tionde omgången hade Vetlanda och Anneberg samma slutpoäng 18!


INGATORP KAMMADE hem 17 poäng och Sommenlaget bestående av Per-Arne Willberg, Ingela Möller och Bevan Berthelsen hade 15. På femte plats hamnade Vrigstad-Rörvik med 12 poäng.
Rosa Hörlin, ordförande i PRO: s Samorganisation, som var arrangör och Marie Ahlin ordförande i Tranås PRO fick snabbt plocka fram en extraomgång med tre utslagsfrågor.
Resultatet blev tre poäng till vardera laget! Efter en andra utslagsomgång klarade Anneberg 22 poäng och Vetlanda segrade med 23 poäng. Det är inte heller första gången som Vetlanda vinner, men den här gången var det särskilt spännande.


VINNARLAGET VETLANDA består av Bengt Carlsson, Dagmar Isaksson och Günter Maiwald och de går nu vidare till en slutomgång på länsnivå. Slutligen hägrar en finalomgång i Globen där Sveriges bästa PRO-lag i den här omfattande kunskapstävlingen avgörs.


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com