2008-05-28

 

55 år sedan de slutade i Norra Skolan

Övre raden:
Bernt Måhlberg, Mats Johansson, Lars-Göran Ljung, Rolf Lindh, Sven-Erik Johansson, Anders Rosen, Gert Nordell, Paul-Erik Östling.
Mellanraden:
Inga-Lill Broman-Sundström, Anne-Marie Karlsson-Gustavsson, Inger Tengvall-Högberg, Lillemor Andersson-Säll, Anna Schöblom-Malm, Åke Rosen, Lennart Österlund.
Nedre raden:
Marianne Sånarth-Thulstrup, Marianne Ljung-Svensson, Ingrid Nestor, Irene Lövgren-Hvass.
Foto: Bevan Berthelsen

I lördags återträffades 19 elever från läraren Birger Norens avgångsklass 1953 i Norra Skolan. Efter fotografering på Stadshustrappan blev det bussfärd till Hultet med en timmas guidning och fika i ett av de gamla husen.

Sedan vidare med bussen till Lugna Landet i Sommen där en supé avåts med respektive. Alla hade trevligt och många gamla minnen återupplivades.
– Birger Noren var en fantastisk lärare ”av den gamla stammen” och han undervisade oss i stort sett i alla ämnen. Sträng var han också, kanske speciellt vid våra sånglektioner där klassen många gånger sjöng i flera stämmor.
– En skolresa som avslutade vår folkskolegång gick till Tyskland. Den pågick en hel vecka och kostade då ungefär 180 kronor för 55 år sedan. Det här är femte gången vi träffas sedan vi skiljdes 1953, berättade Lars-Göran Ljung som varit med och arbetat för den här återträffen.

Bevan BerthelsenMassor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com