2008-10-22

 

Mats-Olof Hellberg visar filmer under fyra måndagar

Mats-Olof Hellberg kommer fyra måndagar i rad att visa sina videofilmer i Brunnsparkskyrkan. Foto: Bevan Berthelsen

Tranås Holvedens Hembygdsförening startar den 3 november visningar av Mats-Olof Hellbergs videofilmer i Brunnsparkskyrkan.

Detta kommer att pågå fyra måndagar i rad och avslutas den 24 november. Nytt för i år är att också Eije Fast medverkar med två bildspel.

Första kvällen blir det ett bildspel om hantverksutställningen 1930 av Eije Fast. Tranås stad på frammarsch 1965, som visar hur dåligt det var i Tranås på den tiden. Kvällen avslutas med Näringslivsveckan 1993 då vi också hade en kännbar finanskris.

Den10 november visas Elis Kågen – tre generationer i trä. Tranås Stenhuggeri 2008 samt Ivar i Galtås 1985.

17 november blir det först bildspelet Sjöfarten på sjön Sommen i gången tid. Därefter Carl Johan 2008 – ett modellbygge och sist En Sommenupplevelse sommaren 1988.

Sista visningsmåndagen 24 november blir det hela fyra filmer: Idrottscaféet, som låg vid Majorsplan; TAIF: s skidbacke – Olle Samuelsson; Ove Fundin 75 år 2008 och sist Sture Hesse, som berättar från ett kalas i Småland.

Bevan Berthelsen


TRANÅSNOSTALGI och RACKARTYG De många uppskattade berättelserna från förr finns nu inlagda på en speciell länksida. KLICKA HÄR.


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com