2008-06-18

 

Jaguarklubben samlades vid Gripenbergs slott

Johnny Wilnersson från Bollnäsklubben äger en av pärlorna, som var med i lördags. Det är en XK120 ombyggd från en Roadster till en drophead coupé.
– Jag hittade den i en lada i Gottröra år 2000 och den har bara gått åttatusen sedan den var ny. Tipset kom från en flicka där: ”Pappa en sådan står undanställd där jag rider.” Foto: Bevan Berthelsen

Erik Svalin och Göran Wigén vid den senares XK8 från 1997. Det fanns flera av just den här populära modellen i den långa raden av Jaguarer.

Jaguarer i rad vid Gripenbergs slott

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com


 

 

Klubbflaggan vajade i vinden

På lördagsförmiddagen samlades närmare 30 deltagare från Svenska Jaguarklubben på gårdsplanen utanför Gripenbergs slott. Initiativtagare och värd var Göran Wigén med hustrun Solvig.

ERIK SVALIN FRÅN Linköping är kontaktperson för Jaguarklubben i denna region och han berättar för Tranås-Postens utsände att man har ett möte i kvartalet. Sommartid blir det dock flera sådana här träffar. Jaguarklubben har 2 400 medlemmar och i den här regionen finns det 170.
– Vi ska delvis åka ”Sommen runt”, men bara över norra sidan. Vi stannar till vid färjeläget på Torpön och äter lunch. Väl tillbaka hit ska Solvig Wigén guida oss runt och berätta om Gripenbergs slott. Det blir också en frågetävling här, berättar Svalin.

GÖRAN WIGÉN BERÄTTAR att hans morfar var Calle Wigen.
– Oscar Wigén tog ibland med min mor vid inköpsresorna till Leipzig och det resulterade i att hon skrev in sig och började studera på universitetet där. Hon passade även på att lära sig flyga under vistelsen där, berättar Göran.

JOHNNY WILNERSSON från Bollnäsklubben äger en av pärlorna, som var med i lördags. Det är en XK120 ombyggd från en roadster till en drophead coupé.
– Jag hittade den i en lada i Gottröra år 2000 och den har bara gått åttatusen sedan den var ny. Tipset kom från en flicka där: ”Pappa en sådan står undanställd där jag rider.”

Bevan Berthelsen