2008-09-10

 

Drömverkstad och glada nyheter

 

Mikael Engström bjöd på en energihöjande, läkande, upplyftande och underhållande berättelse varvat med personlig energiöverföring till åhörarna. Foto: Bevan Berthelsen

Mikael Engström var informationschef på ett stort dataföretag när IT-bubblan sprack. Över 300 anställda fick gå. Han valde då hjärtats väg och startade tidningen TILLIT.

I LÖRDAGS VAR HAN i Tranås Folkets Hus och bjöd på en energihöjande, läkande, upplyftande och underhållande berättelse varvat med personlig energiöverföring till åhörarna.
– Det som hände var att det stora företag där jag var informationschef sköljdes bort när IT-bubblan sprack och över 300 miste jobbet där.
– Jag hade två val, antingen att göra ny karriär eller att följa mitt hjärta. Jag valde det senare och kände direkt energin. Alla har rätt att följa sin egen känsla och intuition och förvalta sin högsta dröm.
Anna Johansson i Tranås tog till sig detta och blev författare. Hennes första bok ”Visdom från djuren” är just färdigskriven och ska tryckas och hon har nu börjat skriva sin andra bok. Det var också Anna som ordnade så att Mikael kom till Tranås och i över tre timmar berättade om sig själv och sin verksamhet.
Mikael växte upp i Göteborg och under ungdomsåren spelade han fotboll i Västra Frölunda. Efter utbildning på den tuffa IHM Business School började karriären, som sedan slutade med hans ny val av inspirerande verksamhet. Han har till exempel utbildat sig till healer.
I april 2006 startade han ”Drömverkstaden” med tidningen TILLIT.
– Hittills har vi fått ut 285 000 gratistidningar med 7,5 miljoner positiva nyheter. Jag lånar pengar överallt för att ro det här med goda nyheter i hamn och hittills har det gått åt en miljon kronor” berättade Mikael Engström för Tranås-Posten.

Det här är senaste numret av tidningen TILLIT.

Alla har rätt att följa sin egen känsla och intuition och förvalta sin högsta dröm. Anna Johansson i Tranås tog till sig detta och blev författare.

MIKAEL ÄR JUST hemkommen från sin femte resa till Indien där han inspireras och utbildar sig. Framförallt i en högre form av energi som heter Deeksha och som ger ett högre medvetande.
– Det är en fysisk förändring i hjärnan där kopplingstrådarna dras om och man får en mer skärpt hjärna. En sorts andlig hjärnkirurgi skulle man kunna säga, berättar Mikael.
– Jag har inte läst en massa böcker utan jag har själv upplevt hur enkelt det är att få till sig en positiv hög energi. Det handlar om att kunna koppla av och liksom ett treårigt barn ta emot den här energin.

I ”DRÖMVERKSTADEN” jobbar Mikael med konkreta projekt, speciellt genom att inspirera andra människor att förverkliga sina drömmar. Han menar att när människor är ärliga och talar direkt från sitt hjärta så skapas en positiv energi. Alla vill förverkliga sina drömmar och det handlar om att våga följa sin intuition. Det handlar om att generera fullt med energi eller positiv kreativitet och skapa tillit.
Det är just detta som sker när man börjar följa sitt hjärta. En del människor kan göra detta genom hela sitt liv. Det är helt enkelt sunt förnuft.

MIN DRÖM ÄR ATT förändra nyhetsmedia så att mera goda nyheter kommer mer och mer säger Mikael. Den 29 oktober är han tillbaka i Tranås för en helkväll med temat att förverkliga sina drömmar, givande övningar och energiöverföringar.

Bevan Berthelsen


TRANÅS-POSTEN 2008-09-17 ÅSIKTER

Är Mikael Engström en hinduistisk new-age profet?

Lördagen den 6 september var Mikael Engstrom har och informera de om onenessblessing (http://blessing.se). Onsdagen den 10/9 var en artikel införd i Tranås-Posten med rubriken “Drömverkstad och glada nyheter” På följande hemsida förklaras uppkomsten av och vad one nessblessing står för, http://www.inrefrid.nu/2.html. I onenessblessing så handlar det mycket om energiöverföring Deeksha. Vad är detta för något? Själva säger man att det har inget med religion att göra, man behöver inte ha någon tro alls, man kan t.om. vara ateist. Jag tror att det man för över av speciellt utbildade människor är inget annat än andliga krafter som förför människor. Det hela ser kanske ganska oskyldigt ut men studerar man hinduism och kopplingen med new-age så får man en helt annan bild. Jag undrar varför måste man ta hjälp av hinduistiska gudar förklädda i fina new-agekläder för att uppmuntra människor till att ta nya initiativ och vara mer positiva?
Undrande troende


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på frinnaryd.com