2008-08-20

 

Smedjegatan ny adress för AF och Skattekontoret i Tranås

Försäkringskassans lokaler ligger nedanför Badhotellet på Smedjegatan. Här ska FK och Skatteverket öppna gemensamt servicekontor den 20 november. Foto: Bevan Berthelsen.

 

I slutet av november är det meningen att Arbetsförmedlingen ska flytta in i de lokaler på Smedjegatan i Tranås där Försäkringskassan finns i dag.


AF KOMMER ATT TA ÖVER Försäkringskassans lokaler och Försäkringskassan och Skattemyndigheten blir deras hyresgäster.
De två sistnämnda myndigheterna kommer att bilda ett servicekontor, där två personer ska arbeta. Arbetsförmedlingen ska i stort sätt fortsätta med sin verksamhet som de gör i dag.
– Det kommer att krävas en större ombyggnation av lokalen, säger Lars Bogmark som arbetar på Gemensamma serviceenheten för lokalförsörjningen.
Beträffande Försäkringskassans öppettider i Tranås så säger områdeschefen för alla sex höglandskommunerna i Vetlanda, Eva Ekenberg följande till Tranås-Posten:
– Från och med den 20 november så ska det nyöppnade servicekontoret i Tranås att ha öppet varje dag under kontorstid, det vill säga hela dagarna. Det innebär att spontankunder kan få information av såväl Försäkringskassan som samarbetspartnern Skatteverket.
– Vi kommer att ha två handläggare på plats och därutöver kommer det att finnas ytterligare handläggare för inbokade besök.
– Beträffande Arbetsförmedlingen så har dom bara lokaler i samma hus och ingår således inte i själva servicekontoret, säger Eva Ekenberg.

Ann-Christin Antonsson
Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com