2007-02-14

 

Anrika Frinnaryds kyrkobröder

Gunnar Pettersson, Ingemar Gustafson, Arne Gustavsson, Fritz Orre, Göran Henriksson,Lennart Johansson och Lasse Göransson ur Kyrkobrödernas sånggrupp underhöll med bland annat sköna och välbekanta låtar vid årsmötet.

En förening som arbetar utåt, men också i det tysta, är Frinnaryds kyrkobröder. Förra veckan höll den anrika kåren sitt 54: e årsmöte i församlingshemmet.

Föreningen, eller kåren som den egentligen heter, har arrangerat flera mycket välbesökta musikarrangemang i kyrkan med inbjudna medverkande och ställer också upp med kyrkskjutsar och liknande. Man ställer också upp med bärarlag vid jordfästningar och fungerar också som kaffevärdar.
Mest kända är dock Kyrkobrödernas sånggrupp. Utöver framträdandena i Frinnaryd har sångarna varit med vid olika arrangemang i grannsocknarna. Längsta avstickaren var 23 april då man medverkade vid en Lina Sandell-afton i Österbymo.
I samband med årsmötet i församlingshemmet höll Ingemar Gustafson en kort predikan. Därefter serverades traditionsenligt risgrynsgröt med goda smörgåsar medan medlemmar i sånggruppen sjöng nostalgiska låtar där även gästerna fick sjunga med i en del. Allt ackompanjerades av kantor Jan-Olof Göransson på piano.
Trots att kåren endast består av män, måste det framhållas att deras damers stora insatser gjort att allting har lyckats så bra under det gångna verksamhetsåret och även tidigare genom åren.
Till kårrådet i Frinnaryds kyrkobröder omvaldes Lasse Göransson till ordf., Gunnar Pettersson vice ordf., Arne Gustavsson kassör, Lennart Johansson sekr. och Kurt Lindkvist som vice sekreterare


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com