2007-03-21

 

Frinnarydsborna älskar Vocal Voices

Den välsjungande och välövade gruppen Vocal Voices består av sju flickor och fyra pojkar som övar en gång i veckan under ledning av Mia Jönsson.
Konstellationen har funnits till i tre år och popularitetskurvan pekar rakt uppåt.

När Anebygruppen Vocal Voices i söndags (07-03-18) sjöng till förmån för Lutherhjälpen fylldes Frinnaryds kyrka till sista plats och extrastolar fick bäras in.
Den här välsjungande och välövade gruppen består av sju flickor och fyra pojkar som övar en gång i veckan under ledning av Mia Jönsson.
Konstellationen har funnits till i tre år och popularitetskurvan pekar rakt uppåt.

Arrangörer var Kyrkorådet och redan efter första sången ”Visa i Molom” brakade applåderna loss. Tidigare brukar man uppmana åhörarna att spara applåderna till allra sist, men det glömdes tydligen bort, och väl var det.
När applådåskorna väl lagt sig kunde Kerstin Karlsson hälsa alla välkomna med:
– Det är härligt att se kyrkan fullsatt och jag ber er alla att dela med sig av ert välstånd till Lutherhjälpen, som just nu jobbar med nya friska brunnar med rent vatten ute i världen.

Sjöng från predikstolen
Det blev, som det utlovats, en oförglömlig kväll med massor av applåder efter varje sång med undantag för de tre psalmer som kören tillsammans med alla kyrkobesökarna lyfte till oanade höjder.
Den sista, psalmen 89 ”Se jag vill bära ditt budskap, Herre” ackompanjerades på congatrummor.
Två femtiotalslåtar, den ena ”Uppå källarbacken”, drog enorma applåder.
När sedan Mattias Bjerkander steg upp i predikstolen och därifrån sjöng en känslig och eftertänksam sång om utslagna människor och där de övriga i sånggruppen spred ut sig i hela kyrkogången och sjöng med, kändes det mäktigt.
Kerstin Karlsson i Kyrkorådet gav efteråt en röd ros till var och en av ungdomarna i gruppen.
Det ekonomiska överskottet blev drygt sextusen kronor. Hälften i kollekt och hälften på serveringen av färska ostfrallor och kaffe, i församlingshemmet, en timma före konserten.
En sak är klar. Vocal Voices gav allt – och frinnarydsborna älskar dem!

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com