2007-10-24

 

Stambyten och större badrum på Ydrevägen

Ordföranden i den lokala Hyresgästföreningen Siv Arvidsson, vaktmästaren ”Frasse” Rolf Fransson, uthyrningsansvarig Marielouise Haglundh och VD: n för Tranåsbostäder Sören Carp informerade och svarade på frågor vid informationsmötet.

 

Här är de fyra fyravåningshusen på Ydrevägen ned Ydrekiosken i nr. 5. Varje huskropp har tre ingångar, det vill säga A, B och C.

Under torsdagskvällen förra veckan informerade Tranåsbostäder hyresgästerna på ett bostadsmöte i samlingslokalen Ydrevägen 5 med ett trettiotal åhörare.


Mötet hade arrangerats av den lokala Hyresgästföreningen och handlade bland annat om kommande stambyten, större moderna badrum och VVS-upprustning.Tranåsbostäders VD Sören Carp informerade först om stamrenoveringarna som ska påbörjas under 2008.
– Stamrenoveringarna är ett behov i de här 60-talshusen och det gäller nu att prioritera, men jag kan idag inte säga i vilket hus vi ska börja. Vi börjar med husen 5, 7, 9 och 11 och det hela tar ungefär fyra till sex år. Därefter fortsätter vi på Fabriksgatan, sade Carp.

Stora kaklade badrum
– Det blir en ordentlig ansiktslyftning, speciellt när det gäller badrummen som ska handikappanpassas. De blir helkaklade och förberedda för tvättmaskin.
– För att skapa detta utrymme kommer vi att minska litet på antingen vardagsrummet eller sovrummet.

Två trapphus per år
– Vi hinner med två trapphus per år och vi tar Fabriksgatan när Ydrevägens hus är färdiga. Det kan också bli tidigare i den mån vi mäktar med det.
– Hyresgästerna kommer att kunna bo kvar under renoveringsarbetena och toalettfrågan kommer att lösas, sade Carp.
Informationsmötet avrundades med många frågor som besvarades av ordföranden i den lokala Hyresgästföreningen Siv Arvidsson, vaktmästaren ”Frasse” Rolf Fransson, uthyrningsansvarig Marielouise Haglundh och VD:n för Tranåsbostäder Sören Carp.
Därefter blev det en trevlig social samvaro med ostfrallor och fika.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com