2007-11-07

 

Tranåsbördige Peter Kaaling berättade om seglingen till Kina

Det var absolut knökafullt när Peter Kaaling körde igång berättelsen om ostindienfararen Götheborgs resa till Kina.

 

Även Peter Kaalings son Alexander och sonhustrun Anna, boende i Helsingborg, fanns på plats vid den uppskattade brasaftonen i hembygdsgården.

Redan som sexåring bestämde jag mig för att bli sjökapten, sade Peter Kaaling, när han i torsdags gästade Holavedens Hembygdsförenings brasafton.
Det var absolut knökafullt när han körde igång berättelsen om ostindienfararen Götheborgs resa till Kina.
I nästan två timmar och med massor av vackra bilder fick de många åhörarna följa med på resan med det nybyggda 1700-talsfartyget.

Peter Kaaling är född 1945 och uppvuxen i bland annat Tranås. Idag har familjen tranåsanknytning genom sitt sommartorp vid sjön Sommen.
– Nu blev jag inte sjökapten i första vändan eftersom jag hade glasögon och det får man inte ha när man ska jobba på däck.
Istället utbildade jag mig till maskinbefäl 1963 och jobbade som maskinist och maskinchef.
På sjuttiotalet drabbades både jag själv och min fru av den gröna vågen och skaffade oss ett litet torp i Ångermanland. Vi gick en kurs i getskötsel och skaffade oss 50 getter. Av mjölken gjorde vi getost.
– I slutet av åttiotalet hade man kommit så långt inom ögonbehandling att jag kunde operera mitt ena öga. Det innebar att jag nu hade fullgod syn och kunde börja studera till det yrke jag bestämt redan som barn och 1996 blev jag examinerad som sjökapten.
Jobbade sedan på moderna segelfartyg fram till 2004 då jag fick anställningen på det nybyggda segelfartyget Götheborg.

En riggbeskrivning från 1735
– 1995 började man bygga Götheborg och höll på i tio år. På 1700-talet byggde man henne på ett år!
De enda förlagor som fanns var beskrivningar på liknande fartyg. Man hittade också en detaljerad riggbeskrivning från 1735 som visade sig vara till mycket stor hjälp.
Det enda nymodiga med dagens Götheborg är att vi har maskiner och modern navigationsutrustning – vi har tio olika navigationsmetoder. Vi kom upp i 11,7 knop enbart med seglen som drivkälla och man får en väldig respekt för skeppsbyggarna förr.

18 professionella sjömän
Den 22 oktober 2005 lämnade fartyget hamnen i Göteborg för den långa resan till Kanton i Kina.
– Själv kom jag ombord i Kapstaden för den vidare färden och resan tillbaka. Vi var 18 professionella sjömän och 51 frivilliga – hälften män och hälften kvinnor från hela Sverige.
Vi hade också fyra extra från det land vi lämnade och som byttes ut i nästa land kontinuerligt.
Den 25 mars 2006 lämnade Götheborg Port Elizabeth för den långa resan till Fremantle på Australiens västkust. Peter Kaaling berättade mycket om vindarna på södra halvklotet och den långa resan på femtusen sjömil.
– Vi såg inte ett enda fartyg på hela resan. Vinden varierade mellan 27 sekundmeter ner till noll, men vi startade aldrig maskinerna under den här överfärden på 42 dygn.


God mat det viktigaste
– Vi satsade mycket på god mat och får man det regelbundet så kan man stå utmed det mesta, berättade Peter Kaaling.
– Efter uppehållet i Fremantle seglade vi vidare till Djakarta och sedan upp mot ostindiska sjön. Den 17 juli var vi framme vid mynningen av Pärlfloden och dan efter kom Sveriges kung och drottning ombord för färden upp till Kanton.

Två timmars fyrverkeri
I Kanton välkomnades Götheborg med ett två timmar långt fyrverkeri. Där stannade fartyget i en månad och besöktes av 85 000. Färden gick sedan vidare till Shanghai med ett uppehåll på två månader. Allt blev en enorm succé och är nu väldokumenterad historia.
Fartyget bottenmålades i Hongkong och hemfärden gick via Singapore, Indien och flera europeiska hamnar.
Nu turnerar Götheborg sommartid och ska även besöka den stora världsutställningen i Shanghai år 2010.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com