2007-04-04

 

PRO: s budkavle togs emot i Tranås

 

PRO: s budkavle togs emot på konsumparkeringen i Tranås av Leif Nise, Marie Ahlin och Gun Rydholm från Harald Axelsson, ordförande i PRO: s Samorganisation i Eksjö.

Klockan tio i går (07-04-03) togs PRO: s budkavle emot på konsumparkeringen i Tranås av Leif Nise, Marie Ahlin och Gun Rydholm.
Den överlämnades av Harald Axelsson, ordförande i PRO: s Samorganisation i Eksjö och dit kom den i måndags från Vetlanda.
I dag onsdag ska den vidare till Ödeshög.

Det hela beror på att PRO fyller 65 år detta år och den innehåller tre grundläggande krav, som ska överlämnas till stadsminister Fredrik Reinfeldt, när den kommer fram till Stockholm.
Det första är skatt efter bärkraft, där PRO anser att pension är uppskjuten lön och ersättning för arbete. Det är orimligt att en person som arbetat ett helt liv ska betala högre skatt än en som arbetar.
Det andra kravet är en god omsorg som är solidariskt finansierad och av hög kvalité. PRO vill öka kvalitén inom äldreomsorgen och man vill se ökade resurser, bättre organisation och en fortsatt satsning på att utveckla personalens kompetens.
Det tredje kravet är en återställning av ålderspensionen för förtidspensionärer. Denna har sänkts och beslutet innebär att en grupp som redan har en utsatt situation drabbas ännu mer. PRO kräver att reglerna som gällde före år 2007 återinförs.
– Vi skulle göra samma budkavle ifall en socialdemokratisk regering hade genomfört samma försämringar, sade Marie Ahlin i snålblåsten på konsumparkeringen.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

 


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com