2007-02-07

 

Öppnar kiosk i Frinnaryd

 

Det är länge sedan det fanns någon kiosk i Frinnaryd. Nu har Ann-Britt Westher öppnat kioskrörelse i det så kallade Fritzellska Palatset.

I dag (läs onsdag) öppnar Ann-Britt Westher kioskrörelse i hörnet Stationsgatan – Åbrovägen i Frinnaryd.


Det här stora hörnhuset kallas ”Fritzellska palatset” och har gamla affärsanor. Redan från 1920-talet drev Gillis Fritzell järnhandel där. Utöver det välsorterade järnhandelssortimentet såldes även jordbruksredskap, koks och oljor. Här fanns även vvs-verksamhet och en speceriaffär.
Den senare övertogs på 1970-talet av Britt-Marie Svensson som i 19 år drev Britt-Maries Livs. Från 1995 har huset enbart använts som bostad.
I de tidigare stora affärsutrymmena pågår ett omfattande renoveringsarbete sedan ett år tillbaka och nu är själva kioskdelen klar. Förhoppningsvis blir det längre fram även caféverksamhet i de angränsande lokalerna.
Ann-Britt har sjukpension och orkar bara jobba högst 20 timmar i veckan. Öppettiderna blir därför mellan klockan 15 till 18 onsdag – fredag. Lördagar och söndagar 12 till 16. Dottern och maken Magnus hjälper till med de tyngre uppgifterna, som till exempel varutransporter och liknande.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com