2007-12-19

 

 

Ett proffsigt luciatåg hos PRO

Lucian Ella Hurtig med 10 tärnor och stjärngossar skred in med levande ljus och vandrade i procession runt alla fikaborden för att till slut äntra scenen. Foto: Bevan Berthelsen

175 PRO: are hade bänkat sig i Parkhallen förra veckan för att avnjuta årets luciatåg. Det blev ett framträdande utöver det vanliga – professionellt skulle jag vilja säga. De kom nämligen från musiklinjen på Sommenbygdens Folkhögskola.

PRO-ORDFÖRANDE Marie Ahlin hälsade alla hjärtligt välkomna till månadsmötet, fick dagordningen godkänd, för att snabbt komma till huvudpunkten luciatåget.
Lucian Ella Hurtig med 10 tärnor och stjärngossar skred in med levande ljus och vandrade i procession runt alla fikaborden för att till slut äntra scenen.
Det blev många vackra julsånger, även solo och duett och av hög klass. Bakom själva luciatåget uppe på scenen fanns sju välspelande grabbar, varav två saxofonister. Det hela avslutades med ett potpurri av de välkända sånger som hör julen till.
Åhörarna applåderade så fort de fick en chans och njöt i fulla drag. Det var ett luciatåg med verklig musikalisk njutning – lite utöver det vanliga.
MAGNUS ERIKSSON står bakom detta lyckade framträdande. Han är kursansvarig för folkhögskolans musiklinje och har arrangerat, tränat och drillat alla arton och lyckats förträffligt.
Nya medlemmar hälsades välkomna och det blev kaffe med underhållning och skönsång av PRO-kören.
Gun Rydholm läste dikten ”Tomten” av Victor Rydberg och sedan blev det lotteridragning på kaffebiljetterna.

Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com