2007-08-01

 

Bra med folk trots regnskurar på Lommaryds marknad

 

Vädret blev bättre och trots en blöt början blev det en ganska bra Lommaryds marknad för alla.

Lommaryds marknad i fredags (07-07-27) började inget vidare. Redan halv nio öppnade sig himlen och ett kraftigt hällregn föll. Det ersattes av ett lätt duggregn och uppehållsväder vilket fick folk att strömma till och parkeringsplatserna fylldes av bilar.


Det här med marknad är liksom beroendeframkallande och många vill inte missa sitt planerade besök.
I år var det färre marknadsknallar. De flesta var av det gamla gardet som återkommer år efter år. De yngre har ofta rest runt på marknader på grund av arbetslöshet, men idag har de fasta anställningar och försörjer sig på det.
En och annan privatperson, som sålde av sitt överskott fanns också med. Inger och Camilla Kvartoft sålde ut nostalgigrejor från ICA-affären i Vireda, som upphörde 1969. De har haft den f.d. affären som sommarhus och det fanns en hel del kvar fån förr som de nu bjöd ut.
Klockan 10.20 kom en ny lättare regnskur och flera försäljare passade då på att sätta upp skyltar med texten ”REGNREA” för att få fart på kommersen.
Vädret blev bättre och trots en blöt början blev det en ganska bra marknadsdag för alla.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Extrabild som inte finns med i pappersupplagan.

Inger och Camilla Kvartoft sålde ut nostalgigrejor från ICA-affären i Vireda, som upphörde 1969. De har haft den f.d. affären som sommarhus och det fanns en hel del kvar fån förr som de nu bjöd ut.


 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com