2007-03-07

 

Livsfilosoferna höll årsmöte

Livsfilosofernas styrelse består av Ann-Charlotte Isaksson, ordförande; Helen Storm, vice ordf.; Lennart Larm, kassör; Pia Daun, sekr.; Margareta Lindahl, Åke Ufo Gustafsson och Lars Nilsson.

 

I söndags (07-03-04) höll Livsfilosoferna i Tranås årsmöte i Folkets Hus och Ann-Charlotte Isaksson omvaldes som ordförande i den livaktiga föreningen.
Efteråt höll Eva Drufva från Linköping en trevlig och uppskattad medial demonstration.

Föreningen har haft en omfattande verksamhet med inte mindre än 14 olika offentliga sammankomster under det gångna året. Vid årsskiftet fanns 74 betalande medlemmar.
Syftet med föreningen är bland annat att ge utrymme för funderingar som många ”sökare” har omkring livets mening och andra fundamentala frågor. Det handlar således om livet och djupa livsfrågor och en rad kända föreläsare från hela landet har gästat Livsfilosoferna i Tranås. Man har också ett eget bibliotek för medlemmarna.
Styrelsen består av Ann-Charlotte Isaksson, ordförande; Helen Storm, vice ordf.; Lennart Larm, kassör; Pia Daun, sekr.; Margareta Lindahl, Åke Ufo Gustafsson och Lars Nilsson.
Avgående styrelseledamoten Inger Salomonsson avtackades med blommor. Blommor och uppvaktning fick även Åke Ufo, som fyllde 80 år dan innan.

Rolig medial demonstration
Efter årsmötesförhandlingarna höll Eva Drufva från Linköping en medial demonstration inför ett 60-tal åhörare. Förr var det mer högtidligt och kallades seans. Men tiderna förändras och idag är det tillåtet att skratta högt när till exempel någon avlidens ande dyker upp och berättar något roligt. Så här kunde det låta i söndags:
– En lastbilsåkare med stor mage och tatuerad på ena överarmen. Fick mycket ont i knäna på slutet. Lite skrytsam. Sjunger ”Jag är torpare jag och jag har det så bra”, snusar och pratar vitt och brett. Pratar om tivoli, karuseller och matlådor med skräpmat – därav övervikten.
Det blev ingen direkt träff eller igenkännande hos den utpekade i publiken. Däremot stämde en hel del karaktäristik på denne och även på hans bror! Många och hjärtliga skratt från åhörarna.


Efter årsmötesförhandlingarna höll Eva Drufva från Linköping en medial demonstration inför ett 60-tal åhörare.

Omgiven av flyttkartonger
– Man med ordning och reda, lite militärisk i sin framtoning och med väldig pondus. Lite avlång i ansiktet och tunn i håret. Noga med sin kropp. Håller sina egna känslor i styr och kunde även stänga av sina emotionella känslor.
Träffade rätt hos den utpekade damen i publiken. Det var hennes far.
Allmänt om hennes karaktäristik och goda framtidsråd t.ex.
– Du är omgiven av flyttkartonger!
Stämmer gott – jag har flyttat mycket i mitt liv, svarade damen.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Fler artiklar om Livsfilosoferna


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com