2007-04-11

 

Lanthandeln i Sunhult slår igen på fredag!

Redan efter två månader, den 31 januari i år, sade den nye innehavaren av Minilivs i Sunhultsbrunn upp sitt hyreskontrakt. Förra veckan fanns en handtextad skylt i fönstret: REA AFFÄREN UPPHÖR?

 

I början av december tog nya och yngre krafter över lanthandeln i Sunhultsbrunn. De tidigare innehavarna, Kurt och Lena Lindhe, hade då kämpat på i 24 år. Dom gav upp på grund av ålder och sjukdom och sålde affären.


Sunhultsborna kunde andas ut. Dagligvaruaffären fanns kvar och lördagen den 2 december invigdes den nygamla lanthandeln med fika och flera kunder uppvaktade med blommor i sin glädje över att butiken levde vidare.Redan efter två månader, den 31 januari i år, sade den nye innehavaren upp sitt hyreskontrakt. Förra veckan fanns en handtextad skylt i fönstret: REA AFFÄREN UPPHÖR?

Köptroheten viktig
Innehavaren vill inte figurera i media, men medger att mycket beror på den så kallade köptroheten. Beskedet till Tranås-Postens utsände är att Minilivs i Sunhultsbrunn stänger på fredag!
Sunhultsbor som arbetar i Tranås eller närliggande tätorter gör sina veckoinköp i de stora livsmedelshallarna. Sedan kan de dyka upp hos den lokala handlaren om det kanske fattas en liter mjölk, ett paket jäst eller en dosa snus. Flera kommer regelbundet och bara köper en dagstidning!

Många äldre drabbas
Situationen var likadan när lanthandeln i Frinnaryd lades ner. Många gamla trogna kunder sörjde.
Hemsändningen av varor till dem som inte själva kunde ta sig till frinnarydsaffären räddades då av att Sunhultshandlarn övertog hemsändningen till ett tiotal pensionärer.

Text och foto: Bevan Berthelsen


NOTISEN


Sånggudstjänst fyllde Bygdegården i Frinnaryd

För andra året i rad arrangerades en ekumenisk sånggudstjänst på långfredagens kväll. Frinnaryds Bygdegård blev nästan fullsatt med ungefär 100 besökare.
Det här var ett samarrangemang med många sångare från Gripenberg, Kyrkobröderna i Frinnaryd, frikyrkosångarna i Frinnaryd och Sunhult samt sångare från Kapela.
Predikan hölls av pastor Marianne Enell.
Sådana här sånggudstjänster på långfredagen var vanligt tidigare. Efter ett par tre års uppehåll arrangerades därför en sånggudstjänst förra året och för första gången medverkade då även Svenska Kyrkan.
Att evenemanget är uppskattat framgick inte minst av det stora antalet besökare.


Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på frinnaryd.com