2007-10-17

 

Helena Negga berättade om kanalisering och healing

 

I söndags gästades Livsfilosoferna i Tranås av Helena Negga från Linköping. Hon är same och fyrabarnsmor och berättade om kanalisering och healing.

I söndags gästades Livsfilosoferna i Tranås av Helena Negga från Linköping. Hon är same och fyrabarnsmor och berättade att i den samiska kulturen har man en mer naturlig kontakt med sådana här energier.

– Det är tio år sedan jag började med initial healing och kanalisering och sedan har det blivit ett yrke på deltid.
– När man kanaliserar tar man emot budskap eller energi till sin egen kropp och tar hand om den, berättade Helena.
– Vi kanaliserar för att förbättra vårt liv och det känns ungefär som ”när vi haft en bra dag” och sådant ska vi prova på nu. Efter detta ”prova på” är det lättare att förstå och ta med sig informationen

Känn stillheten i kroppen
– Sitt med händerna öppna och slappna av i ett tillstånd mellan dröm och verklighet, ungefär som när du just ska somna.
Fråga dig själv vilka känslor du behöver – ”Vad behöver jag mer av? Vilka egenskaper behöver jag mer av för att kunna berika mitt liv?”
Ge dig själv mer av kunskap, kärlek, känslor och den kunskap som alla har. Känn det som just du behöver mer av. Låt det flyta i det förflutna in i nutid och skapa din egen framtid.
Känn stillheten i kroppen och förlita dig på din egen energi.

Helena talar också om att stärka de ”andliga musklerna”. Det handlar också om att lära sig tolka det man får till sig. Det gäller också att jobba med sin intuition eller ”magkänsla” såväl i stort som i smått.

Överbud i terapi
Det kommer idag upp enormt många nya terapiformer som inte ger så mycket berättade Helena och fortsatte: Istället behöver vi jobba med oss själva och vår andliga hälsa. Fokuseringsträning är A och O vid kanalisering. Krafterna finns överallt. De enda tillfällen då man inte ska kanalisera är när man är svårt sjuk eller är chockad. Det viktigaste är att man hittar sitt eget bästa sätt.
Helena Negga genomförde flera ”prova på-övningar” där åhörarna fick jobba med varandra två och två.
Bland dessa hördes flera som kände en kärleksfull värme och många fick ett mycket positivt intryck av henne från första stund.
Helena själv sade:
– Jag har aldrig förberett mig vid sådana här framträdanden – det hela kommer spontant och av sig självt!

Text och foto: Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com