2007-06-20

 

Fredagsfikat i Frinnaryd gav god vinst

 

Frinnarydsborna Lennart Johansson och Arne Gustavsson förstärkta med gitarrkomp av Curt Petersson från Tranås bjöd på underhållningen i Frinnaryds Bygdegård. I förgrunden initiativtagarna till fredagsfikat Anki Lindström och Kurt Lindkvist.

För ett år sedan tog Anki Lindström initiativet att ordna fredagsfika i Frinnaryds Bygdegård. Flera har ställt upp och ansvarat för verksamheten varje fredag.

20 kronor kostar det med bulle och god kaka och överskottet går till Frinnaryds Bygdegårdsförenings ganska skrala kassa. Det behövs stora pengar till nödvändiga reparationer och det här är ett bra sätt att få in en det, samtidigt som frinnarydsborna får möjlighet till en breddad social samvaro.

Säsongavslutning
Förra veckan var det säsongavslutning med kulturevenemang, sponsrat av ABF. Frinnarydsborna Lennart Johansson och Arne Gustavsson förstärkta med gitarrkomp av Curt Petersson från Tranås bjöd på underhållningen.
Det blev dussinet nostalgivisor från ”Jag väntar vid min mila” till ”Flottarkärlek” till cafégästernas stora förtjusning.
Det ekonomiska överskottet för vårsäsongens fredagsfika blev drygt sextusen kronor till bygdegårdsföreningen.
Fredagen den 17 augusti kör man igång igen och nu på fredag blir det midsommarfest i bygdegårdsparken med traditionella aktiviteter.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com