2006-09-06

 

Skolbarn i Frinnaryd bjöds på gratis skolresa

Barnen i Frinnaryds skola blev i onsdags bjudna på en heldagsutflykt till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Efter toalettbesök var alla redo för avfärden.

 

Den här fina skolresan hade aldrig kunnat genomföras om inte Frinnaryds Samhällsförening hade ställt upp med pengarna.
Det var alla överens om när över 30 glada barn under onsdagseftermiddagen återvände till Frinnaryd från en heldagsutflykt till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Det hela började med en genomgång vid åttatiden på morgonen. Varje barn får varje dag en kram av lärarna när de kommer till skolan.
De förväntansfulla barnen satt i en ring i skolsalen och fick grundläggande förhållningsregler, t.ex. att ingen fick ge sig iväg på egen hand vid framkomsten. Istället delades barnen upp i sex mindre grupper med lärare eller föräldrar som ledare.
Det blev många handuppräckningar och många frågor, bland annat om fikat vid framkomsten, maten och glass. Flera omgångar glass utlovades till allas förtjusning!
Därefter kom det viktigaste – i grupper om fyra barn i varje gjordes toalettbesök och sedan bar det iväg ut till bussen för avfärd. Tre lärare och fem föräldrar följde med för att hålla uppsikt över barnen på skolresan.
Kostnaden för resan är ungefär 12 000 kronor och Frinnaryds Samhällsförening betalar. Pengarna kommer från det överskott som blir när feriearbetande skolungdomar klipper gräs och sköter planteringarna i Frinnaryds centrum. Avsevärda belopp kommer också in från de två arbetsdagar som genomförs varje år då över hundra frinnarydsbor ställer upp och jobbar gratis en hel lördag. Nästa stora arbetsdag blir den 30 september.
Tidigare har samhällsföreningen bjudit frinnarydsbarn på en resa till äventyrsbadet i Örebro och i somras chartrade man Boxholm II:an för en utfärd med 57 frinnarydspensionärer.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com