2006-03-29

 

BEVAN BERTHELSEN BERÄTTAR PÅ STADSBIBLIOTEKET:


Så var det när jag växte upp i Tranås

TP:s skribent Bevan Berthelsen är flitigt i farten för närvarande. Nyligen avslutade han två studiecirklar, och i kommande vecka ska han hålla föredrag på Stadsbiblioteket.

I torsdags hölls gemensam avslutning i de två PRO-cirklarna ”Så var det när jag växte upp i Tranås”.
Cirkelledaren Bevan Berthelsen avtackades med blommor och Mats-Olof Hellberg visade sin videodokumentär om den säregne Malte Liewen Stierngranat från Stjärneborg – något som uppskattades av alla!
Nu tar cirkeldeltagarna paus till någon gång i September/Oktober då de kör igång igen eftersom ämnet har mycket mer att ge.

Bevan, eller Thorvald som han då hette, i tidstypiskt utseende i mitten av 1950-talet.

En nostalgikväll på Stadsbiblioteket
Bevan gästar nästa onsdag den 5 april Tranås Stadsbibliotek. Det blir en helkväll med bilder och nostalgi från 1940 och 1950-talet med samma tema ”Så var det när jag växte upp i Tranås”.
Bevan Berthelsen, eller Thorvald som han hette på den tiden, berättar om de busiga uppväxtåren och en hel del opublicerade hyss och rackartyg från den tiden.
Kanske ger han också några smakbitar från ök- och smeknamnslistan, som han och dussinet andra medarbetare samlat ihop? Den börjar nu närma sig 900 namn trots att man begränsat sig till åren mellan 1930 och 1970.

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com