2006-04-12

 

Nytt förstanamn på mp-listan i Aneby

 

Staffan Grönte toppar mp-listan i Aneby

Miljöpartiet i Aneby går ut med sex namn i valet till kommunfullmäktige. Staffan Grönte toppar listan. Douglas Gustavsson är kvar på andraplats medan Bevan Berthelsen begärt att få flytta ner som fjärdenamn.

Staffan Grönte är ingen nybörjare. Han sitter nu på en ersättarplats i kommunstyrelsen.

Nya namn
Nya namn på mp-listan är Birgitta Säll på tredjeplats och David Spånberger på femteplats. Som sjätte namn återfinns Mats Johansson, som hade en av de två KF-platserna för fem år sedan.
Bevan Berthelsen, som nu representerar mp i kommunfullmäktige, har begärt att få stå på fjärde plats.
– Jag flyttade till Frinnaryd, från Köping, för fyra år sedan för att ta det lugnt och leva pensionärsliv med min fru Deanna. Det blev för många uppdrag i Västmanland där jag varit fritidspolitiker sedan 1984. Det var kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige, en massa andra uppdrag och nämndeman i Tingsrätten och Länsrätten i Västerås. Jag var nästan aldrig hemma, säger Bevan.

För många järn i elden
– Inför valet 2002 var det kris och mp tänkte inte ställa upp i kommunvalet i Aneby. Vi hade knappt hunnit bära in möblerna förrän tandläkaren Börje Kant från Munkakvarn dök upp och försökte övertala mig. Det blev många besök och till slut gav jag efter. Tre dar före valet hade vi en annons och fick väljarnas förtroende till en plats i KF i söndagens val.
– Nu har jag redan för många järn i elden och måste trappa ner en del. Det handlar också om att krossa gubbväldet inom politiken, själv blir jag 68 år i sommar. Det värmer i mitt hjärta att vi nu fått med 27-årige David Spånberger, med ett mångårigt starkt miljöengagemang, på listan, säger Bevan.

Jan Justegård

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com