2006-06-28

 

Hep Stars lyfte firandet i Frinnaryd

 

Midsommarfirandet i Frinnaryds bygdegård samlade ett hundratal besökare. Festligheterna startade klockan 15 och vädret var fint ända till 17-tiden då den första regnskuren kom.

Midsommarfirandet i Frinnaryd har en lång tradition. Kurt Lindkvist menar att det pågått i över 40 år. Förr höll vi till vid Sjöstugan, men sedan Bygdegården uppfördes 1962 har det på 70-talet har det flyttats dit.

Midsommarfest med Hep Stars 1965 var ett lyft!
Till midsommarfesten 1965, vid Sjöstugan, hade man engagerat Hep Stars och det blev ett ekonomiskt lyft. Festinkomsterna det året blev 45 114 kronor och motsvarande utgifter 24 614 vilket gav ett överskott på 20 503 kronor. Mycket pengar på den tiden och föreningen kunde betala av hela tiotusen på bygdegårdslånet, berättade Kurt.
Idag är det inga artister eller ens levande musik, men framförallt barnen och deras föräldrar dansar lika glatt efter Bosse Strandesjös specialkomponerade CD-skiva i förstärkaranläggningen.

Pricksäkerhetsgarderoben
Utbudet av förströelse var traditionellt med bland annat chokladhjul, skjutbana, pilkastning samt årets nyhet – en bollgarderob.
En vanlig garderob med tre hål där man skulle försöka pricka in tre bollar i olika stora hål väckte stor munterhet och samlade en hel del folk.

Medan barn och föräldrar dansade flockades de äldre kring kaffeserveringen och slog sig ner för lite social samvaro. Här är det nyinflyttade Sigvard Torpman och mångårige frinnarydsbon Lennart Johansson som får sig en pratstund.

Jag har hittat min plats
Medan barn och föräldrar dansade flockades de äldre kring kaffeserveringen och slog sig ner för lite social samvaro.
Många nyinflyttade Frinnarydsbor hade också kommit till bygdegårdsparken. Konstnärinnan Lill Larson flyttade från Stockholm för två år sedan och sammanfattar:
– Frinnaryd kan inte vara bättre med vacker och fin natur och underbara människor. Jag har hittat min plats och flyttar aldrig!


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com

En vanlig garderob med tre hål där man skulle försöka pricka in tre bollar i olika stora hål väckte stor munterhet och samlade en hel del folk.