2006-08-02

 

Lommaryds marknad välbesökt som vanligt

Omkring 8 000 personer besökte marknaden i Lommaryd. Här ses några av dem

Lommaryds marknad i fredags (06-07-28) håller ställningen. Ungefär 8 000 besökare, 150 knallar och samma behagliga väder, allt precis som förra året. Temperaturen 26 grader gjorde att glass och läsk fick en strykande åtgång.

Det här är 36: e året som det hålls marknad i Lommaryd. Nytt för i år är dock att tre yngre duktiga män svarar för att allting ska klaffa. Huvudansvarig är Christian Hördegård och hans två medarbetare Tommy Carlsson och Johan Löfqvist.
Ytterligare ett 35-tal medlemmar i Lommaryds Idrottsförening jobbar ideellt under marknadsdagen och många hugger i både före och efter med de jobb som ska göras då.
När markarrendet och andra utgifter betalats återstår dock en skaplig summa pengar som i huvudsak satsas på föreningens ungdomsverksamhet.
Folk trivdes i det mulna men fina vädret och träffade vänner, som de kanske inte sett sen förra årets marknad.
Framåt 13-tiden började det tunna ut och klockan 14 började en del knallar att packa ihop. De flesta var mycket nöjda med dagens försäljning och de återkommer år efter år till Lommaryds marknad.

Förre tranåsbon Hans Ljungqvist sålde bland annat en helt ny typ av svenska klädnypor. Under 70-talet var han kock på Stadshotellet i Tranås och köpte sedan gatuköket Momangen, som då låg vägg i vägg med Systembolaget.

Flera knallar körde med ”allt för en tia” Här kunde man få t.ex. två par handskar för det priset.

Huvudansvarig för Lommaryds marknad är Christian Hördegård och hans två medarbetare Tommy Carlsson och Johan Löfqvist, som svarar för att allting ska klaffa.

Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com