2006-10-25

 

Lisa Syrén charmade PRO:are i Parkhallen

Gladast var nog Rosa Hörlin i PRO:s Samorganisation. Hon har jobbat hårt för att få hit Lisa Syrén.

 

Tjugo minuter försenad av regnvädret äntrade populära Lisa Syrén scenen i Parkhallen igår (läs tisdags 06-10-24). Ungefär 250 glada PRO´are hälsade henne välkommen med applåder redan innan hon hunnit säga ett ord.

Sedan rullade det på med ett par roliga historier från radioprogrammet Karlavagnen och publiken började stortrivas.
Lisa Syrén berättade om sina två radioprogram. Dels ”Ring så spelar vi” som är Sveriges mest avlyssnade program och där svenskar i utlandet går upp mitt i natten för att lyssna på direktsändningarna. Dels om ”Karlavagnen” där lyssnarna får ringa in och berätta. Båda programmen har ungefär tiotusen som ringer varje gång och över två miljoner lyssnare tillsammans. Själv har hon pratat med över tjugotusen lyssnare – de som klarat att ta sig igenom telefonslussarna!
Hon återgav med stor inlevelse den ena berättelsen efter den andra som lyssnare ringt in genom åren till ”Karlavagnen”.

Detta är lycka!
Karlavagnen spänner över många ämnen och ibland är det fritt fram då lyssnarna själva får välja ämne. En direktsändning handlade om lycka och Lisa berättade om Thure, som ringde från Överkalix:
– Nu ska jag berätta vad lycka är. Jag stiger upp i gryningen och fyller termosen med nykokt kaffe. Sedan går jag ner till ekan och ror ut när dimman lättar över sjön och släpper i metreven.
Plötsligt rycker det till i reven och den första rödingen är fångad – det är sånt som är lycka!

Marsvinshistorien
Den klassiska marsvinshistorien var ett måste i Parkhallen – den som inte hör den har missat att verkligheten kan överträffa dikten. I korthet hände följande:
– En lyssnare i Stockholm ringde upp och berättade om sin ungdoms experimentlusta. Han hade ett marsvin som fick åka både modelljärnväg och leksaksbilar. En dag var det dags att tillverka en fallskärm, ihop med en kompis, och marsvinet fick bli fallskärmshoppare.
Fallskärmen släpptes ut från ett höghus och dalade sakta neråt precis som den skulle. Men det blåste lite så fallskärmen med marsvinet försvann bortåt Hötorget. Grabbarna letade länge, men förgäves.
Ett par veckor senare ringde Elsie från Luleå och berättade att hon då detta hände hade bott i Stockholm. Hon var ute med dottern Solveig i barnvagnen för att handla grönsaker på Hötorget.
Solveig hade tjatat och tjatat under lång tid om att få ett marsvin. Denna dag kom det ett marsvin från ovan och landade i barnvagnen. Det levde sedan i sex år och fick flera kullar med nya marsvin.
Grabben som ringt in till Karlavagnen fick genom samma program veta hur det hade gått för sitt saknade marsvin och han blev märkbart lättad!

Gladast var Rosa Hörlin
Gladast bland arrangörerna för den här lyckade sammankomsten i Parkhallen var nog Rosa Hörlin i PRO´s Samorganisation. Hon har jobbat hårt för att få hit Lisa Syrén.
Bland alla glada åhörare fanns folk från PRO-föreningarna i Tranås, Aneby, Boxholm, Sommen, Ydre och Ödeshög.


Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.comDen kända radiorösten Lisa Syrén lockade 250 PRO:are tillParkhallen på tisdagen. Hon drog ner stora applåder innan hon ens börjat prata.