2006-10-04

Gotahälsan tar plats i Ekotopia

 

Ekotopia har under en följd av år betraktats som en ekonomisk kvarnsten runt halsen på Aneby kommun. Till slut kom man till skott och bjöd ut anläggningen till försäljning och tidigare i år blev Gotahälsan från Mjölby ny ägare. Köpeskillingen blev åtta miljoner.

Chefsöverläkaren och VD för Gotahälsan Håkan Karlsson berättar för Tranås-Posten att företaget varit verksamt i Mjölby under drygt ett och ett halvt år. Själva moderbolaget Läkargruppen Adherens i Motala och Skänninge sedan år 1989.
– Vi startar verksamheten på Ekotopia redan den nionde oktober och beräknar att ha full verksamhet här den första november.
– Tanken är att utveckla företagshälsovården och bli en centralpunkt i Aneby.
Vi kommer också att satsa stort på konferenser och utbildningar.
Den första november övertar vi nuvarande Företagshälsan i Aneby där tre av deras anställda följer med och på sikt hoppas vi att 10-15 personer ska kunna anställas på anläggningen, säger Håkan Karlsson.

Chefsöverläkaren och VD för Gotahälsan Håkan Karlsson berättar för Tranås-Posten att man kommer att ha full verksamhet på Ekotopia redan den första november i år.

Företagshälsovård dominerar
Gotahälsan ska främst inrikta sig på företag och arbetsgivare och stå till tjänst med såväl att upprätta en rehabiliteringsplan som att genomföra de åtgärder som framgår av en sådan plan.
I anpassningsärenden hjälper man till att hitta lösningar i det egna företaget eller hos någon annan arbetsgivare. Man ska ordna nödvändiga kontakter med försäkringskassa och arbetsförmedling
En tydlig alkohol- och drogpolicy är grunden för allt drogförebyggade arbete på arbetsplatser. Att ta tag i problem med en person som på grund av alkohol och/eller drogproblem inte fungerar på arbetet är många gånger svårt. Gotahälsan ska hjälpa till med både att ta fram en policy samt erbjuda personligt stöd och vägledning för både företaget och den enskilde.
Man kan även hjälpa till att hantera andra problem som kan förekomma på företag, till exempel mobbing, sexuella trakasserier eller andra svåra konfliktsituationer.
Delägare i Gotahälsan är också beteendevetaren Rickard Brogie, som blir platsansvarig och ska finnas på Ekotopia ett par tre dar i veckan.

Även privatmottagning
Gotahälsan kommer också att erbjuda privat läkarmottagning och erbjudande om till exempel vaccinationer inför utlandsresor.
Just nu annonserar företaget efter en legitimerad läkare med specialistkompetens inom företagshälsovård, allmänmedicin eller annan specialitet med erfarenhet av öppen vård.

Text och foto: Bevan Berthelsen

Ekotopia har under en följd av år betraktats som en ekonomisk kvarnsten runt halsen på Aneby kommun. Till slut kom man till skott och bjöd ut anläggningen till försäljning och tidigare i år blev Gotahälsan från Mjölby ny ägare. Köpeskillingen blev åtta miljoner.


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com