2006-08-16

 

Säckpipespel i Aneby lockade många

Glencorse Pipe Band från Skottland med 20 musiker samt tillhörande dansare gästade Aneby med totalt 31 personer i fredags.

 

Trots den lite udda tidpunkten – klockan 14.30 i fredags (06-08-11), samlades mycket folk kring Fredstorget i Aneby för att njuta av genuint säckpipespel.

Det var Glencorse Pipe Band från Skottland med 20 musiker samt tillhörande dansare, som gästade Aneby med totalt 31 personer!
Hur bandet hamnade i Aneby och gratis underhöll alla kring Fredstorget berättade kommunfullmäktiges ordförande Torbjörn Lindström för TP:
– Aneby sponsrar Eksjö Tattoo och då bandet medverkar flera dagar i Eksjö reste dom hit och spelade för oss som gengäld.
– De kom vid elvatiden till Åsens by där vi bjöd på en guidning och en lunch på logen bestående av småländska isterband. Därefter bar det av till Stalpet för en fika och uppvärmning inför framträdandet här på torget.
Efter det bejublade framträdandet på ungefär en timme fick var och en av de 31 deltagarna varsin honungsburk från Hullaryd. Torbjörn Lindström bifogade även ett hemligt recept på hur man gör småländsk höglandswhisky på den här höglandshonungen.

Irene Andersson, Anders Berg med dottern Jenny, Erik Karlsson och Lillmarie Adelund från gruppboendet på Lundmarksgatan var några av alla som njöt av säckpipemusik och skotsk folkdans på Fredstorget i Aneby.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com