2006-04-12

 

Frinnarydsbo vann 75 000

 

Den här turdagen för Lennart Johansson inträffade den 19 februari, men har först nu kommit till TP: s kännedom och goda nyheter måste givetvis ut.

Lennart Johansson i Frinnaryd kammade hem 75 000 i kontanter på Bingolottos ”Hemliga lådan”.
Han fick välja en av de 25 Sverigelotter, som stod uppställda i en lång rad och lyckades välja den här vinstlotten.

Den här turdagen för Lennart inträffade den 19 februari, men har först nu kommit till TP: s kännedom och goda nyheter måste givetvis ut.
Själva lotten köpte Lennart i början av veckan men på fredagen packade teven ihop hemma hos familjen Johansson. Bingolottosändningen var ju inte så viktig, men hockeymatchen skulle man missa!
Mågen Hans-Gunnar Lindström hade emellertid en extrateve hemma och körde över den till svärfar Lennart – mest för att han inte skulle missa matchen på söndagen.
– När matchen var slut slog jag över till Bingolotto där de sista lådorna gick, berättar Lennart. Jag ringde upp och fick det bandade standardsvaret ”… tack för att ni ringde, försök gärna igen”
– Jag ringde en gång till och kom igenom! Efter ett kort snack och koll att jag hade en Bingolott kom jag direkt ut i sändning och fick välja en Sverigelott. Jag tog nummer sex och hade turen att kamma hem 75 000 i kontanter. Några dar senare ringde bankdirektören, gratulerade och frågade vilket konto jag hade.

Vad ska du göra med pengarna?
– Jag har fyra barn och 13 barnbarn och alla har fått sin beskärda del. Själv behöll jag 25 000 spänn, säger en mycket glad Lennart Johansson.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com