2006-05-17

 

Digital-TV via telefonjacket inom 0140-området

 

Nässjösändarens analoga sändningar släcks ner i november och många funderar på att skaffa sig ett bredare utbud. På många håll inom 0140-området finns redan ett tredje alternativ: Digitalteve via det vanliga telefonjacket.

Vad som är mindre känt är att man nu på många håll kan få digitalteve via telefonjacket för en ganska billig månadskostnad.
Det behövs således inte någon parabolantenn eller digitalbox för det marksända utbudet.

Visst kan man nöja sig med att motta sina tre kanaler som förut med TV-1, TV-2 och TV-4 genom att bara köpa en enkel digitalbox för ungefär 500 kronor.
Nässjösändarens analoga sändningar släcks ju ner i november och många funderar på att skaffa sig ett bredare utbud.

För ett halvår sedan erbjöds endast vissa adresser i storstäderna digitalteve via telefonjacket. Förutsättningen är att man har bredbandsanslutning och bor inom två kilometer från sin kopplingsstation.
Just nu är följande stationer klara att leverera digitalteve: Adelöv, Gripenberg, Säbydal, Sommen, Sännevadet, Tranås och Fröafall.

Snabb utbyggnad
Övriga bredbandsstationer inom 0140-området byggs nu ut snabbt. Jag kollade själv med mitt eget telefonnummer och fick svaret att Frinnaryd är klart för digitalteve den 8 juni.
Det gäller således att ha is i magen eftersom det fortfarande är drygt fem månader kvar innan Nässjösändaren går över till digital sändning.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com