2006-02-01

 

Att resa utanför sin egen kropp

 

I söndags (06-01-29) höll Livsfilosoferna i Tranås årets första träff i Sommenbygdens Folkhögskola. Den här gången handlade det om ut ur kroppen-upplevelser.


Många människor har upplevt sådant här och många har blivit ganska rädda när de plötsligt befunnit sig svävande i takhöjd i rummet och upptäck sig själva, eller sin kropp, ligga i sängen under.

Kvällens föreläsare var Anders Robertsson, ingenjör från Linköping. Han berättade att första gången det här hände honom var 1989.
– Jag skulle just somna in och halvsov när jag kände ett kraftigt tryck i nacken och synen förändrades. Det första jag tänkte på var att nu har jag fått en hjärnblödning!
Jag såg ett kraftigt ljus och jag reste mig halvsittande i sängen. Sedan var jag ute ur kroppen och kunde se mig själv i sängen.
Jag var ganska undrande över den här händelsen och försökte hitta andra som upplevt detsamma. Det handlade om en ut ur kroppen-upplevelse.

Astralresor
Jag lärde mig efterhand att själv framkalla dessa upplevelser och kunde också förflytta mig utanför sovrummet och liksom flyga omkring.
Efterhand upptäckte jag också andra varelser vid dom här astralresorna, t.ex. skyddsänglar.
Jag väcks mitt i natten och är förlamad och med ett vibrerande fenomen i nacken ungefär som en bisvärm och sedan lämnar jag kroppen. Från det här tillståndet höjer jag frekvensen och går in i etervärlden. Den ser ut som vår värld men har ett annat färgspektra.

Möter andra som är ute
Ibland möter jag andra som är ute på astralresor och jag är inte heller så rädd som jag var i början.
Att komma tillbaka till sin kropp går oerhört fort. Jag behöver bara tänka på min fysiska kropp och vicka lite på stortån så vips är jag tillbaka. Själva förbindelsen kallas för silversträngen.
Vår omgivning är full av astrala varelser som vi inte kan se i vår fysiska värld. De kan dock materialisera sig och visar sig ibland för vanligt folk.

– Jag skulle just somna in och halvsov när jag kände ett kraftigt tryck i nacken och synen förändrades. Det första jag tänkte på var att nu har jag fått en hjärnblödning!, berättade Anders Robertsson.

Anders Robertsson fortsatte med ett mycket komplext resonemang om bland annat reinkarnationer under milliarder av fysiska år. Han berättade om astralvärldens många olika plan, om änglar, devor och om olika utvecklingsstadier på det andliga planet.
Själva lever vi på astralvärldens lägsta plan – det 49: e, berättade Anders Robertsson och fortsatte:
– Vi kan inte blicka uppåt i de 48 andra världarna, men de som finns i dessa kan blicka ner i de lägre.
Själva är vi inte de mest lätthanterliga varelserna i den här delen av galaxen. Som jag ser det så ska vi manglas lite hårdare än andra så att det blir lite hyfs på oss. Sedan får vi se vad vi ska användas till när den tiden kommer.
Det finns alltså harmoniska livssystem där krig och sjukdomar är helt okända begrepp. Jag försöker verka som en informatör och hjälpa andra så att vi kommer in i rätt utvecklingsriktning.
Jag har inte bett om eller sökt det här – det har bara blivit så, menade Anders Robertsson.
Den månghövdade publiken hade mycket att begrunda och frågorna till dagens gäst var många.
Vid nästa träff är Pehr Trollsveden från Trollhättan gäst. Då handlar det om hur man pratar med djur. De talar på sitt eget sätt genom kroppsspråk och i bilder.

Text och foto: Bevan Berthelsen

 

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com