2006-02-22

 

Rekordpublik vid blomsterkväll i Frinnaryd

Tommy Andersson, Martin Johansson, Hans-Åke Johansson och Bengt Knutsson – alla med varsin ros i näven framförde den en gång så populära låten ”Rosen”. Följt av mäktiga applåder.

 

Närmare hundra åhörare samlades i lördags (06-02-18) till en cafékväll i den fullsatta Docklidskyrkan i Frinnaryd. Det var Åke Lundgren och Anita Andersson från Planta Blommor i Jönköping, båda med mästarbrev i blomsterhantering, som drog denna storpublik trots pågående OS-sändningar i teve.

Podiet fylldes efterhand med det ena blomsterarrangemanget vackrare än det andra genom Åke Lundgrens och Anita Anderssons flinka händer.

Det är två år sedan de senast gästade Docklidskyrkan och även då drog de rekordpublik. Det handlade om blomsterarrangemang. Hur man binder, arrangerar och rätt hanterar framförallt snittblommor – ett ämne som intresserar fler och fler.
Under den en timma långa uppvisningen fylldes podiet med utsökt vackra blomsteruppsatser arrangerade av deras flinka händer.
Åke Lundgren som i 36 år drivit blomsteraffären Planta Blommor har nu pensionerat sig och Anita Andersson har efter många år i företaget nu övertagit chefskapet. Båda med mästarbrev i blomsterhantering, men kom ihåg sade Åke: Man blir aldrig fullärd i det här yrket!

Arne Qvick ´s Rosen drog applåder
Blomsterkvällen började med musikunderhållning av systrarna Victoria, piano, och Judith Källander samt Johanna Johansson med varsin tvärflöjt.
Därefter var det dags för den verkliga godbiten med anledning av cafékvällens tema. Tommy Andersson, Martin Johansson, Hans-Åke Johansson och Bengt Knutsson – alla med varsin ros i näven framförde den en gång så populära låten ”Rosen”. Följt av mäktiga applåder.
Arne Qvick´s låt blev en stor hit i december 1969 och låg etta på Kvällstoppen i hela fem veckor. I denna lite udda låt pratades verstexterna fram av Arne Qvick.

Samma blommor året om
För cirka 15 år sedan fanns inte så mycket blommor att välja på. I dag har vi årstidsblommor året om eftersom de flygs in från olika delar av världen.
Vårelden ändrade man bara namn på till Höstglöd, så nu använder vi Chrysantemum året om, berättade Åke Lundgren. Det finns också flera tulpansorter än dagarna på året.
Åhörarna fick ställa frågor och många goda råd gavs om hur man ska behandla sina snittblommor när man väl har dem på plats därhemma.
Podiet fylldes efterhand med det ena blomsterarrangemanget vackrare än det andra och allt lottades sedan ut i ett lotteri där överskottet gick till Docklidskyrkans ungdomsverksamhet.
De som inte vann något blev inte heller lottlösa eftersom samtliga åhörare fick varsin vacker ros med sig hem.


Text och foto: Bevan Berthelsen

Denna sida ingår i sajten www.frinnaryd.com